Festival Európske ľudové remeslo v Kežmarku

ubytovanie-poprad

Európske ľudové remeslo Kežmarok

V meste, ktorého história sa začala písať dávno predtým, než mu boli v roku 1269 udelené Belom IV. mestské práva, sa 12. – 14. júla 2019 bude konať ďalší ročník EĽRO. Už tradične sa tu počas druhého júlového víkendu uskutoční najväčší a prvý festival svojho druhu v Európe.

ludove-remeslo-poprad
Európske Ľudové Remeslo
ludocve-remeslo
Európske Ľudové Remeslo

Vždy počas druhého júlového týždňa sa na tri dni Kežmarok premení na trh remesiel. Podujatiu predchádza historický sprievod mestom a slávnostné otvorenie ako za dávnych čias zabezpečuje trhový richtár s mešťanostami. Úlohou šermiarov je potom dobyť hradby a bránu, ktorá v tieto dni zdobí námestie a je vstupnou bránou do areálu. Vyše sedemdesiat dobových stánkov pre remeselníkov, hrad, jeho nádvorie a architektúra meštianskych domov na hradnom a hlavnom námestí dotvárajú vzácne prostredie a neobyčajnú atmosféru.

Bohatý trojdňový program v historickom centre Kežmarku je už tradične cieľom stretnutí nielen remeselníkov, šermiarov, domácich a zahraničných folklórnych skupín, ale i hercov, milovníkov vážnej i modernej hudby, sokoliarov, vzácnych hostí. Ľudí z blízkeho i vzdialeného okolia, ktorí náš festival navštevujú pravidelne niekoľko rokov, alebo ktorí prichádzajú po prvý raz, aby na jednom mieste našli všetko, čím sa môžu súčasné i predošlé generácie pochváliť, alebo to, čo je dnes niekedy len spomienkou na zašlú slávu našich predkov.

 

Ubytovanie Poprad

Okrem prehliadky kultúru ľudových remesiel majú návštevníci možnosť užiť si Vysoké Tatry, Slovenský Raj, Pieniny a historický Spiš. V Penzióne Atrium v pamiatkovej rezervácii Popradu nájdete skvelý prístav na objavovanie 2. najnavštevovanejšieho regiónu Slovenska.

Rezervácia ubytovania v Penzióne Atrium Poprad

[contact-form-7 id=”22″ title=”Reservation form sidebar”]

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.Požadované polia sú označené *

Môžete použiž tieto HTML tagy a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.